top of page

“Tusind tak for en super god og oplevelsesrig dag i går.

Jeg er meget imponeret over din professionalisme, gode humør, samt det overskud der gør, at du fuldstændig kan styre over 400 vilde 4. klasses elever gennem en musikalsk rejse!”

Casper Jensen, Billund Ungdoms og musikskole,

“Med sit imponerende overblik, sin energi, dynamik, kreativitet, sit konstante nærvær og smittende entusiasme og venlig og imødekommende væsen, har Jakob Høgsbro som en sand stormester i kæmpeevents guidet alle igennem et enestående projekt, som kun Jakob Høgsbro kan”

Peter Westh, Tidl. Musikskolechef, Fredensborg

"Tusind Tak for en kæmpe oplevelse for vores elever og for os lærere og pædagoger!

Børnene var fuldstændig høje efter forestillingerne (især fredag), og vi kunne slet ikke lade være med at kramme og alt det.

Musikken, teksterne, opsætningen, bandet, balletbørnene, lys/lyd og ikke mindst dirigenten! det var topklasse! og det kunne alle mærke. Vi har fået masser af ros fra forældre, kollegaer og ledere der overværede forestillingerne både mundtligt og skriftligt.

Det har også været virkelig godt og spændende materiale for os musiklærere at arbejde med, og vi har fået udfordret vores elever udi tostemmighed o.s.v som jeg ellers ikke ville have fået gjort."

Lisbeth Munk , Paarup Skole

Juleoratoriums koncert dec. 2019

Juleoratoriums koncert dec. 2019

Børnekor

Korstævner for 80 til 700 børn over hele landet. Kor-teaterforestillinger med alt fra en årgang til alle 900 elever på en skole. Eller 300 børn, big band og Det Kgl. Teaters Balletskoles børn på Odense Teateres smukke gamle scene. Oplevelserne har været mangfoldige og fantastiske

Til dato har jeg sammen med tekstforfatterparret Dorte Schou/Martin Gerup udgivet 11 børnekorshæfter på forlaget Dansk Sang. Det er blevet til over 100 stævner, og over 25.000 børn har sunget vores sange. Hæfterne er beskrevet nedenfor: Til alle hæfterne findes der øve lydmateriale.

 

 

 

 

Lommefilsoffer i omvendtland (2018)

Sangtitler: "Lommefilosoffer", "Er jeg mig?", "Tag et valg", "Titusind tanker", "Nana nej", "Omvendtland", "Do en kno". Stærke iørefaldende melodier til lækre grooves om de store spørgsmål i livet. De gamle filosoffers tanker i børnehøjde. Sangen "Do en kno" er meget velegnet til indstudering af Solmisation.

Himmel & how do you do (2016)

Sangtitler: “Godt du sagde ja’”, “Perfekt’”, “I palmernes skygge”, “Det bedste der ku’ ske”, “Skibet skal sejle på how do you do”, “Du er ikke alene i verden”, “Dudidap”

Rock, Tango, calypso og ballder. Vi er ikke alene i verden, vi er en del af noget større. Så tag det roligt, slip hjernen fri og syng med!

Remouladeroulade (2014)

Sangtitler: “Jeg ka’ li’ at ku’ li’”, “Undskyld, altså rundstyk’”, “Statsminister eller kriminel”, “Remouladeroulade”, “Likehunter”, “Nu er det nu”, “Hvor stopper verden?”

Sammen med Dorte Schou og Martin Gerup har vi lavet et hæfte der handler om bare at være. 

 

 

 

Jeg tror på dagen (2013)

Tretten sange til børne - og ungdomskor i skole og kirke.

Sangtitler: “Alting synger”, “T t t tillykke til dig”, “Stjernevrimmel”, “Laudate dominum”, “Christus natus est”, “Da pacem dominum”, “Alle kendte ønsker”, “Bum bang bum nu laver jeg mig om”, “Jeg tror på dagen og jeg tror på dig”, “Marts sol”, “Vinter i Danmark”, “Munkejazz på Jarmers plads”, “Blå himmelhundsmorgen”.

Tekster af Rune T Kidde, Dorte Schou & Martin Gerup, Tina Sakura Bestle. Her er sange til det helt nye børnekor og det meget rutinerede ligestemmige ungdomskor.

 

 

 

Prøv at sig pyt (2012)

Sangtitler: “Lav noget larm”, “De-de-de demokrati”, “Jeg tror på dagen og jeg tror på dig”, “Hej hallo det’ mig”, “Prøv at sig’ pyt”, “Vuf”, “Verden er gratis”.

Der er mange mennesker i verden. De mener allesammen noget. Ens far har en mening. Lærerne på skolen har en mening. Alle ens venner har også hver deres mening. Og ude i verden mener alle noget. Demokrati handler om, at der skal være plads til os alle sammen med vores forskellige meninger og ideer. Men det er selvfølgelig ikke altid man får ret, og så er man nødt til at kunne sige PYT.

 

 

 

 

Tekniktiktak (2010)

Sangtitler: “En gammel og smuk oldemor”, “Tekniktiktak”, “Superfar”, “Helt kodylt og skæppeskønt”, “Guide til selvtillid”, “Hvis jeg var statsminister”.

Hvis vi skal overleve her på kloden allesammen, må vi passe bedre på den. For at kunne gøre det, og samtidig være her allesammen har vi brug for flere tekniske vidundere. Disse sange er hyldest sange til teknik, de ting der var en gang, til far og hvordan det hele kunne blive bedre hvis det var mig der statsminister. Udkommer november 2010. 

 

Tyngdekraft & kærlighed (2008)

Sangtitler: “Fælleskram”, “Far, slap nu af”, “Helt ding dong pip pip”, “Tyngdekraft og kærlighed”, “Hvorfor læser voksne i aviser”, “Newton og de andre rødder”.

Vores 5. rytmiske børnekorssuite handler om sammenhæng - tro og håb og masser af luftguitar og mulighed for at synge opera.

Hej sjulla hop sjulla bare tæer (2007)

Sangtitler: “Hop op når du er lykkelig”, “Hvor svært kan det være?”, “Jeg kan lide at føle mig fri”, “Køre amok”, “I træernes grønne verden”, “Hej sjulla hop sjulla bare tæer”.

Den fjerde børnekorssuite handler om alt det man kan sanse og alt det som er rigtigt skønt at gøre. Her er Pippi calypso, tuderock, Rn’B, Acidjazz og afrikansk trommemusik.

Hvem laver mine lektier - mens jeg spiller computer? (2006)

Sangtitler: “Når farmor kommer hjem fra Ibiza”, “N.Ø.R.D”, “Fantastsik at verden er til”, “Hallo er der en ønskefe til stede?”, “Jeg er så glad for min kazoo”, “Hvem laver mine lektier mens jeg spiller computer?”

Hvem laver mine lektier er nr. 3 i rækken af børnekorssuiter for børn fra og med 2. klasse. Denne gang handler sangene om ansvar og den store verden. Musikken er mere kompositorisk, meget sangbar og meget energifyldt.

Ubetinget Skrigepligt (2003)

Sangtitler: “Ubetinget skrigepligt”, “Li’som eventyr”, “min fars nye kæreste”, “Hjælp”, “Bare vær’ mig selv”, “Hip, hop hurra”. 

Ubetinget Skrigepligt er nr. 2 i rækken af rytmiske korværker for børn fra og med 2. klasse.

Musikken har endnu engang energi og sangentusiasme i højsædet. Der er repræsenteret rytmiske stilarter som soul, funk, country, gospel og de mere eksotiske: Afrikansk highlife og calypso. Teksterne handler denne gang om familien. Det sted vi allesammen skal forholde os til hver dag. Familier kan være store og de kan være små, og de forandrer sig, som tiden går, men bliver ved med at være et sted, hvor mennesket betyder noget for hinanden.

Tro, håb & lakridskonfekt (2002)

Sangtitler: “Tro, håb og lakridskonfekt”, “Er julemanden god?”, “Møgbeskidte,klamme monsterbid”, “Englen og farfar”, “Jeg ta’r det cool”, “Hvis du tror du er alene”.

Tro, håb og lakridskonfekt er et rytmisk korværk for børn fra og med 2. klasse.

Musikken er en blanding af funk grooves, smægtende ballader, arabiske toner og meget mere. Sangene handler om at have noget at tro på, lige fra Gud og Allah til spøgelser, julemanden og tandfeen - og om at turde tro på sig selv og hinanden.

bottom of page