top of page

Ækle Jazzede Eventyr

Jazzede toner og jazzede ord - Jakob Høgsbro trio møder Rune T. Kidde.

Jakob Høgsbro Trio - bestående af saxofonisten Jakob Høgsbro, bassisten Ida Hvid og trommeslageren Benita Haastrup - skaber et dybt livsbekræftende stævnemøde mellem den storsvingende jazz og poesiens vilde, skæve og ligefrem skøre universer! Det er både for børn og voksne, ja fra 3 - 103 år! 

 

Nu har jazzen i forvejen altid været vild og svær at sætte i bås; men når Jakob Høgsbro Trio lægger både stemmer, musik og kropslyde (!) til digteren og humoristen Rune T. Kiddes fortællinger, så bliver måde musik og tekst født påny. Det lyder bestemt ikke kedeligt, og denne koncert vil smitte enhver med en ubændig livsglæde - som er svær at ryste af sig!

 

Rune T. Kidde, der bl.a. skrev Ækle Æventyr og stiftede Folkebevægelsen for W.C. Fields, evner at væve jazzens intuitive og synkoperede improvisationskunst ind i sine fortællinger – og i selskab med Jakobs saxofon, Idas kontrabas og Benitas trommer kan vi se frem til en overrumplende formiddagskoncert, en jazzmatine eller jazzklub aftenstemningskoncert.

"Vi stødte tilfældigt på jeres optræden på Kaffebryggeriet på Samsø. Min søn har meget svært ved at sidde stille, men han blev helt fænget af jeres optræden. Det er virkelig længe siden at noget andet end en skærm har kunnet holde hans opmærksomhed så længe. Så tak for jeres sjove fortælling om "De tre bukke fra Brugsen"!"

Ækle jzzede eventyr pressebillede.jpg

Lidt mere om projektet:

“Ækle Jazzede Eventyr” spiller og fortæller ækle eventyr. Bliv tryllebundet af “De tre bukke fra Brugsen”, “Den Lilla Møghætte”, “Klaskepot” og “Den Dumme Ælling” fortalt og spillet. Saxofonist og komponist Jakob Høgsbro har sat musik til Rune T. Kiddes gendigtninger af de klassiske eventyr. “Siden jeg var teenager har jeg været vild med Rune T. Kiddes fortællinger”, fortæller Jakob Høgsbro, og fortsætter: "Før Runes alt for tidlige død havde han og jeg igennem flere år et skønt samarbejde, og jeg har sat musik til mange af Runes både vilde og poetiske tekster”. Høgsbro fortæller og spiller saxofon, og med sig har han de to sprudlende musikere Ida Hvid på kontrabas og Benita Haastrup på trommer. Målgruppen er børn og deres forældre og bedsteforældre og oldeforældre…...

Ækle jzzede eventyr pressebillede.jpg

Koncert liste

16/10 kl. 11.00 Kolding Bibliotek

16/10 kl. 14.00 Vejen Bibliotek

17/10 kl. 11. Islands Brygge Kulturhus

19/10 kl. 14.00 Helsingør Bibliotek

28/10 kl. 14.00 Gentofte Bibliotek

24/3, 2024 kl. 11.00 Gimle for Børn, Roskilde

bottom of page